En effektiv träning

Det blir allt mer populärt att träna hemifrån. Men det passar inte alla att bara följa en video med övningar där kroppsvikten är det enda redskapet. Vissa vill istället att träningen ska efterlikna en träning som kan fås på gymmet utan att behöva gå till gymmet. Detta kan bero på brist på tid eller bara för att det är skönare att träna själv.

Redskap

För att uppnå en sådan träning kommer du behöva vissa redskap. En bra start är vanliga hantlar med olika vikter beroende på vad just du klarar av och känner ett behov av. Nästa är kettlebells för effektiv träning då de kan användas för många olika muskelgrupper såsom benen, armarna och magen. Att ha några träningsband i olika tjocklekar är också bra då det är ett lätt sätt att träna dina ben på. Någon form av viktboll eller viktväst brukar också vara populärt då man kan hitta på många roliga övningar med dem.

Övningar

Det finns många övningar du kan göra med dessa verktyg. Självklart är alla övningar baserade på styrketräning, men det är något som många vill göra. Armarna kan tränas lätt med de flesta verktyg. Vanliga hantlar och kettlebells kan användas som extra vikter för att känna lite extra ansträngning. Testa också en övning baserad på flexibilitet med ett träningsband där du drar armarna så långt ifrån varandra som möjligt. Benen kan tränas lätt med både vikter, kettlebells, viktboll eller träningsband. Testa till exempel squats eller lunges med olika verktyg. Viktvästen är väldigt bra för magen och ryggen då dessa områden kommer behöva ansträngas under hela tiden den används för att fördela vikten på musklerna på rätt sätt. Det är dock lätt att anstränga mag- och ryggmuskler under övningar för andra muskelgrupper också då många övningar kräver en allmän kroppsstyrka. Testa dig fram och hitta de övningar och de redskap som passar just dig och din träning.